Sista mars och snön vräker ner

Går runt och sjunger på en shunolåt mest hela tiden. När jag lagar kaffe, när jag städar, när jag promenerar, när jag umgås, på toaletten. Ni hajar. Den är varken bra eller kool, men sitter skönt i sånghjärnan tror jag. Strax ska jag kila ned till trikken för att åka till jobbet. Det är nämligen så att när jag inte sjunger på shuno så jobbar jag, om jag inte gör både och.

När jag vaknade upp imorse och såg vädret ville jag gräva ned mig i duntäcket igen. Jag trodde inte att snön kunde komma tillbaka nu?! Men jag gick upp, svennehård som man är, och möttes av fina blommor på "köksbordet" och blev lite gladare. (Behöver jag nämna att det låg en tusenlapp bredvid som var till mig? Tungt)!

Skrattar ikapp med en halvnaken Felicia mittemot och har ingen lust att bege mig ut. Får pälsa på mig rejält. Känner ett sting av medlidande för Sirpa som säkert har många utestunder med alla kidsen uppe på berget där hon spenderar dagarna, brr brr. Dags att kila! Hejdå Fubbick!

En kort dagens

- Var ledig och sov i världens varmaste säng till klockan tio
- Njöt några timmar av att chilla och såg på en riktig nittiotals amerikansk romantisk komedi. För mig själv.
- Tröttnade på att vara ensam och ledig
- Gjorde hårinpackning
- Väntade på att sambosarna skulle sluta sina jobb någon gång
- Vandrade iväg till Deli med vännerna (som äntligen slutat!!!!)
- Drack "kaffe" och blev fnissig
Och nu är jag hemma igen. Här är det full rulle. Ikväll blir det fiskbullefest, som vi har försökt haft i säkert två veckor, och sedan blir det fotbollskväll nere på femman. Och det är nog allt som hänt och händer.

23MARS

Trött. Som bara den. Tror inte min kropp är van vid alla solstrålar. Men åh vad det är värt det ändå! Nu blir det kvällspromenad med sängkamraten! Har lust med en skål gröt framför Six feet under sen. Det skulle slå högre än allt vin och bra musik i världen.

Idag är en härlig dag, citerat Ulrik

Gör mig glad idag:
Att det är fint väder
Att jag är ledig och kan njuta hela dagen av det fina vädret (ett privilegium)
Siri sa just att jag såg ut som en blandning mellan Lykke och en annan supersnygg tjej (vill inte nämna vid namn eftersom jag är såå töntig då, men de som känner mig vet nog vem som menas)
Att vi ska göra en utflykt idag, och ta med oss picknick
Att huset utanför fönstret snart är färdigrivet!!! Vilket betyder att man antagligen slipper bli väckt vid halvsju varje morgon. Yiha!
Att jag ska storhandla idag så jag kan äta gott resten av veckan

Gör mig lite mindre glad idag:
Att min hylla i kylen består av sju kycklingwraps (jag äter inte kyckling) och ett kilo morötter (älskar visserligen morötter)
Att en dag bara är 24 timmar

kult på en tisdag

Har kommit fram till det faktum att mat är godast att äta ensam om den smakar bra. Därför har jag precis lagat en fantastisk singelmiddag bestående av kokta morötter, en fräsch sallad och lax med en pestoröra till! Finns bara ett ord som passar till detta mirakel: FANTASTISKT. Det ser dock inte så fantastiskt ut på fotona nedan eftersom vi har fantastisk få lampor i lägenheten men smaken är ändå mmmmmmmmmmmmmm ooooooooo aaaaaaaaaaaaaaaaah eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeh mmmmmmmmmmmmmmmmmmm aaaaaaaaaaaaaaaa!

Nu sitter jag ensam i vår kungafåtölj och funderar på vart mina tre sambos är. Men men, låt maten tysta mun. HEJDÅ!



Ingen söndagsångest i Oslo

Potäterna puttrar på spisen och fiskpinnarna skaffar lite bränna i pannan just nu. Jag lagar mat och har det gött. Är egentligen läge att börja tillaga potatismoset (riktig sann husmanskost för kvällen) men tog en bloggbreak. BB som man kallar det i folkmun.

Den här helgen har spenderats på tunnelbanan fram och tillbaka till och från Majorstuen. Det har varit rätt trisst för solen har skinit så mycket, så jag har helst velat vara ute men istället stått innanför stängda dörrer och osat kaffe. Jag är väldigt trött just nu och känner att jag skriver/kommer att skriva mycket dålig svenska (har redan varit tvungen att radera och skriva om åtskilliga ord) så tror att detta korta, meningslösa inlägg får räcka för tillfället.

/En sån där livsnjutare som rådiggare film och är i anti-fylla-bakis-data-och-chatta-stadiet.

Utfrågningen

Kom nu på att jag lovat er roligare inlägg. Och jag fann min kollegas, väns, före detta och nuvarande sambos inlägg härunder rätt informativt, så jag kopierar. Det kallas ge och ta.

SÅ HÄR SER JAG UT JUST NU:


JAG MÅR: Bra. Förutom (är man närking och skriver i sin egen blogg har man nöjet och privilegiet att få gnälla lite) att jag behöver duscha, är lite trött och har haft en konstant huvudvärk de senaste två veckorna. Önskar den skulle ge med sig en vacker dag!

IDAG HAR JAG: Softat, vilket jag tänker fortsätta med, vandrat lite på stan, varit trevlig mot en dryg bankeman som fotade ett fult foto av mig.

SNART SKA JAG: Värma gårdagens spenatpaj och äta den. Eventuellt ute på takterassen för där är det härligt.

JAG ÄR: En gammal kontrollerad tjej som numera är virrig, klumpig och inte har koll på ett endaste dugg. Vet inte vad som är roligast eller vad som är värst. Förvirrad stämmer nog rätt bra in på beskrivningen.

JAG VILL:
Ge min mami en kram, ha en stor och härlig middag med mina roomies ikväll men framförallt vill jag bada i Greklands turkosa vatten tillsammans med Nina och våra nyfunna supersnygga och rika grekiska pojkvänner som äger en fet yacht som vi glider runt i hela sommaren.

JAG LÄNGTAR EFTER: Morötter med dipp.

DET GODASTE SOM FINNS ÄR: Curry och frukt.

NÄR JAG BLIR STOR VILL JAG BLI:
Mäktig

JUST NU LYSSNAR JAG PÅ: Martin Jondo – Jah Gringo

IKVÄLL SKA JAG: Duscha och propsa på gemensam middag med de andra

JUST NU ÄR JAG: En schtekare i vår sunkiga fåtölj som inte gör något jag borde. Alltså har jag superkult!

IMG_0846


Efter nitton år i livet har jag nu börjat få en ny känsla i kroppen. Ett nytt sug. Som inte funnits där förut. Jag är sugen på kaffe!!! Det känns som en osanning i mina öron. Längtar så mycket till jobbet imorgon när jag får dricka hur mycket jag vill, hur gott som helst, hur gratis som helst.

Den här dagen började med frukostmys, lite tvättande och ett bankbesök. Den resterande tiden av min lediga dag ska jag göra lite hemliga saker, inte mindre viktiga för det, äta rester och eventuellt strosa till Grünerløkka där en av hemligheterna kan bli lösta. Här händer det så mycket samtidigt som dagarna bara går, när jag väl har tid och ork att sitta vid datorn snurrar allt mest runt i huvudet och jag kan bara tänka på att skriva om huset som rivs precis vid oss (som får en att vakna 06:30 varje morgon) eller att det stod minst femton polisbilar vid gatuhörnet hos oss när jag gick förbi för en timme se. Vad ska jag ta mig till?

kwassa kwassa

HEJ BLOGGEN.
FÖRLÅT MIG FÖR MINA SYNDER.
MEN NU JÄVLAR I HAVET SKA HÄR UPPDATERAS.
AMEN!


SÅ HÄR SER JAG UT JUST NU:


JAG MÅR: BRA

IDAG HAR JAG: HAFT KÖRLEKTION MED OLLE, DRUCKIT KAFFE MED KUSIN, PLUGGAT TEORI, LUNCHAT MED JANIS PÅ BURGER KING, SHOPPAT, SKYPAT, DUSCHAT (3 gånger, hihi).

SNART SKA JAG: TRÄFFA JONAS & SKVALLRA

JAG ÄR: FATTIG & LITE UTTRÅKAD

JAG VILL:
HA MITT KÖRKORT NU (!!!), PENGAR SAMT EN HUNDRA ÅR LÅNG RESA TILL MALTA GRATIS

JAG LÄNGTAR EFTER: KOLLEKTIVETLiVET I OSLO

DET GODASTE SOM FINNS ÄR: KAFFÖ, PESTO & CROISSANTER

NÄR JAG BLIR STOR VILL JAG BLI:
GLATJOCK & GO

JUST NU LYSSNAR JAG PÅ: Vampire Weekend – Cape Cod Kwassa Kwassa

IKVÄLL SKA JAG: FIRA MIN FAIRYTALE VIKTOR PÅ HANS TJUGONDE ÅRSDAG

JUST NU ÄR JAG: PÅ VÄG ATT BLI FÖRSENAD TILL NYA KONDIS & MR J!

HEJDÅ BLOGGEN!

six feet under

Förlåt med stort F för ruskigt dålig uppdatering. Hoppas våra härliga (och få, men ändå så älskade) läsare kan förstå och förlåta. För tillfället sitter jag i vår fåtölj här i Oslo, dricker te och är nyduschad. Dagarna spenderas främst på jobbet (har jag nämnt att jag blivit barista?) och annars rätt mycket chill. Här i kollektivet gillar vi att äta god mat, fika gratis, strunta i att träna fast vi borde, sova helt olika och vara tvungna att vara tysta som möss på morgonen när de andra sover.

De första timmarna idag gick åt att äta lite för mycket gröt (har hamnat i grötfrossa som gör, gjorde idag i alla fall, att jag knappt kunnat äta något annat idag eftersom jag åt SÅ mycket) samtidigt som jag tittade på sommar med Lykke Li på svt. Därefter gick jag till jobbet i snöstorm (!) i skinnjacka (!!) och var som en duracellkanin (!!!). Imorgon vankas det morgonpromenad till ambassaden (för att hämta nya passet som antagligen kommer ge dödsångest över att man tagit ännu en megaful bild), äta lite gröt, jobba stängningspasset och komma hem och pimpla vin. Fantastiskt!

Ska se till att lägga upp lite skojigare inlägg i veckan.
Älskar nämligen att känna mig som en kool, kändisbloggare. Hela tiden.

oslove

Måndag förmiddag och vi i kollektivet Klapp dricker kaffe,
spelar kort och googlar efter jobb. Helgen bjöd på festligheter
två våningar under med tårta, sprit och dans. Majsan är nu 21 år
gammal och vi på 7an pyr av stolthet. Fina tider!

raspig röst och några ackord

Siri sa just en jättesuperdupertarvlig taskig sak om Fubbick. Så då stirrade jag på henne i sträck (blinkade knappt en endaste gång) i några minuter. Hon såg det inte alls. Riktigt typiskt, för hon förtjänade att känna en icecold biatch blick.
Just nu: Två lagar mat och kakor, det luktar gott. Viktor har kommit på besök och ligger å är bakfull i vår luftmadrass. Felicia spelar gitarr och har riktig tjej-kläd-ångest. Jag har ont i huvudet och sjunger med.
Ikväll: Födelsedagskalas tillsammans med inflyttningsfest på femman, och alla vi på sjuan (våningen) ska dit såklart. Rikligt med vin, gott och människor. Lördagsfest helt enkelt!

wayne

Väcktes bryskt 04:50 imorse. Sprang in på toaletten för att inte störa säng-grannen och gick ut i morgonkylan en halvtimme senare. Nu sitter jag rätt mör i vår underbara fåtölj och njuter av att se mina vänner baka gott. Ikväll ska vi ha tacomys! Ett svennebananliv i storstaden är bland det bästa som finns. Annars dunkas det ghettorap som får knäna att skälva och mig att drömma.

Köket

Igår när jag åkte många timmars tåg och därmed fick besöka damrummet ett antal gånger (Gud har nämligen givit mig en liten blåsa som gör det svårt att hålla sig längre stunder med) blev jag riktigt överraskad! Varenda gång jag gick in på toaletten var jag tvungen att spola, eftersom personen (eventuellt i plural) inte gjort det. Så gick jag på toa fem gånger allt som allt, spolade jag alltså TIO gånger. Är det en grej att inte spola på tåget, som jag helt missat, ELLER?

Deilight

LYKKE är mitt sällskap idag.

Jag sitter med Wounded Rhymes i bakgrunden medan jag söker jobb (min vardagliga syssla) och bakar bröd (inte så vardaglig syssla). Jag kom hem från Arvika för en timme sedan ungefär, det var rätt mysigt att strosa runt där själv. Fast blev tungt med allt jag inhandlade från affären. Till exempel fyra kilo mjöl och ett kilo med avocados.

Nu ska jag sluta att data runt på sånt som jag egentligen inte borde, att blogga och youtube:a är lite typiskt sånt, och data runt på sådant jag faktiskt borde. Och baka ut brödet. Och dricka te med roomie som just kom hem. Och lyssna ännu mer på bra musik. Herlig (=härligt) som vi säger här!

greetings


FUBBICK HÄLSAR FRÅN OSLO

RSS 2.0